erfa logo
KezdőlapKérőgyűrűk

Kísérőgyűrű, kérőgyűrű

kisero gyuru

Napjainkban jelentősen megváltoztak a fiatalok házasulási szokásai. Ez megjelenik a lánykérés és a gyűrűvásárlás területén is. Egyre gyakoribb, hogy a férfi lánykérő gyűrűvel kéri meg kedvese kezét, majd később közösen vásárolják meg a karikagyűrűt. A lánykérő gyűrű általában meglepetés a férfi részéről. Ezért célszerű jó előre titokban tájékozódni, hogy milyen gyűrűnek örülne. Fontos, hogy a mérettel se legyen gond, ezért érdemes egy gyűrűt "elcsenni" mintának vagy ha ez nem lehetséges, a férfi a kisujjára próbálja fel a hölgy egy gyűrűjét. Ez már egy biztos méretvétel lehet.

Következő lépés a fazon kiválasztása. A kérőgyűrű általában köves, egy vagy több kővel díszítve sárga vagy fehéraranyból.

A kő általában cirkónia, de az esemény kiemelkedő jelentősége miatt lehet drágakő is: gyémánt, rubin, smaragd, zafír vagy ezek kombinációja. A valódiköves ékszerek mindegyikénél a kőfoglalás kézzel történik magas minőségi színvonalon, ezzel biztosítva a kövek stabilitását a gyűrűben. A kövek valódiságáról, minőségéről certifikátot (tanusítványt) adunk, mely a kő minden lényeges tulajdonságát tartalmazza.
Az általunk forgalmazott gyűrűk többségénél lehetőség van méretre igazításra, amennyiben ez a fazon miatt nem lehetséges, azt minden esetben előre jelezzük. A legelterjedtebb kérőgyűrű az egyköves, az ún. hercegnőgyűrű. Amennyiben a hölgy valamiért nem vonzódik a köves gyűrűkhöz, választható ún. gyémántcsiszolt kő nélküli fazon is. Ennek lényege, hogy a csiszolási technika az aranyban olyan magasfényű csillogást idéz elő, ami teljesen kő hatású.

Koronaékszer Ékszerkereskedelmi Kft.

bevezeto kep
Nyíregyháza, Bethlen G. u. 1.
(a nagypostával szemben)
Tel.: +36-42/311646
+36-20/9440-125 Kocsis Sándor
+36-20/3204-925 Kocsis Gergely
Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9.00-17.30
Szombat: 9.00-12.30

arany tomb 400

Go to top